5 redenen om geen sliders op je website te gebruiken
1. De laadtijd van de website wordt langer
De laadtijd van je website wordt tegenwoordig steeds belangrijker gevonden door Google. Een lange laadtijd kan er zelfs voor zorgen dat er penalty's worden gegeven door Google, ten nadele van de ranking positie in Google. De meeste sliders gebruiken veel code om optimaal te functioneren. Het kan dus onnodig lang duren voordat de website volledig is geladen. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de grootte van de afbeeldingen die meestal gebruikt worden.
2. Het zit nuttige content in de weg
Sliders nemen over het algemeen veel ruimte in op je website. Daarnaast staan ze heel vaak boven de vouw op je website, wat ten kosten gaat van waardevolle content die op je website staat. Mensen lezen de content op je website in de vorm van een F (ook wel de F-structuur). Wanneer er een slider wordt gebruikt gaat er veel waarde van de content verloren omdat bezoekers niets in de F-vorm kunnen lezen aangezien de slider hier in de weg staat.
3. Ze zijn niet mobiel vriendelijk
Ook mobielvriendelijkheid speelt een grote rol bij het bepalen van de rankings waarde van je website in Google. Hier komt het volgende probleem naar voren, de meeste sliders zijn namelijk niet niet responsive en dus niet mobielvriendelijk. Als ze wel responsive zijn worden ze meestal zodanig klein geschaald dat de waarde van de afbeelding bijna verwaarloosbaar is geworden. Geef toe, er is niets irritanter dan een niet responsive slider op je smartphone.
4. Ze lijken op advertenties/banners
Iedereen wordt hélemaal gek van advertenties en banners. Je hoort eigenlijk iedereen er tegenwoordig wel over klagen, geef ze eens ongelijk, de meeste banners zijn gewoon heel vervelend. Het ding met de meeste sliders is dat veel mensen vinden dat ze enorm veel op advertenties en banners en negeren hierdoor de slider volledig. Omdat dat iets is wat mensen tegenwoordig hebben aangeleerd.
5. Er klikt toch niemand op je sliders
Los van alle hierboven genoemde punten is het ook nog eens zo dat er bijna niemand daadwerkelijk op sliders klikt. Uit onderzoek van een Amerikaanse universiteit (ND.edu) is gebleken dat slechts 1% van de gebruikers op een slider klikt. Sterker nog, alle sliders die na de eerste slider worden getoond wordt door 85% van de mensen niet eens gezien. Genoeg reden om nog eens goed na te denken over die slider die je zo graag op je website wil omdat het er zo mooi uitziet dus!
Ben je nieuwsgierig geworden? Kom langs op ons kantoor in Nijmegen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend intake gesprek of kop koffie!